Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 decembrie 2010

Chec cu lamaie si mac

Pentru checul cu lamaie si mac avem nevoie de:
- 85 g unt topit
- 245 g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 15 g seminte de mac
- 165 ml lapte
- 235 g faina
- o lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 3 oua




















Mixam ouale bine cu zaharul, apoi adaugam laptele.



















Urmeaza sa adaugam semintele de mac, coaja rasa de lamaie si sarea.



















In final adaugam faina amestecata cu praful de copt si untul topit si racit.



































Se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 170*C pentru 35-40 minute, sau pana cand trece cu brio testul scobitorii :P!
Dupa racire, se poate taia si consuma ca atare sau, mai bine, se poate orna cu ciocolata alba topita (la bain-mairie si in care am adaugat o lingurita de unt si una de smantana dulce) si fulgi de ciocolata alba.



















Asa l-am servit:



















Sa va fie de bine!

2 comentarii:

  1. arata minunat! si vreau sa incerc reteta. Intrebare : are ceva daca vreau sa pun mai mult mac in compozitie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca pui pana in 50-75g de mac este bine, daca pui mai mult este posibil sa nu creasca atat de mult compozitia la cuptor! Te astept cu impresii dupa ce incerci reteta!
    Pupici, week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere