Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 decembrie 2010

Chec cu ciocolata/Chocolate loaf

De curand am descoperit una din multele carti de bucate ale Nigellei Lawson si va pot spune ca mancarurile ei, dar mai ales dulciurile sunt incredibile. Inspirata de Nigella, iata ce am gatit azi: chec cu ciocolata!
Pentru o tava de chec avem nevoie de:
- 180 g unt
- 250 g zahar
- 150 g faina
- 2 oua
- esenta de vanilie
- o lingurita de praf de copt
- 100 g ciocolata neagra topita
- ciocolata alba si neagra pentru decor



















Pentru inceput, taiem ciocolata si o punem la topit la baie de aburi.



















Untul topit il amestecam foarte bine cu zaharul brun pana cand obtinem o crema de consistenta unei maioneze. Apoi adaugam ouale batute in prealabil.



















Apoi adaugam ciocolata topita si amestecam bine cu telul sau cu mixerul.



















In final adaugam esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele pana cand compozitia se leaga!



















Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru 35-40 minute sau pana cand trece testul scobitorii! Il puteti orna cu ciocolata alba si/sau neagra topita!
 S-aveti pofta!


Un comentariu: