Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 decembrie 2010

Bulete de cascaval

Reteta este preluata din Edith's Kitchen, careia ii multumesc pentru ideile cu care a venit pentru masa de Craciun si Anul Nou.
Pentru aproximativ 30 de bulete de cascaval avem nevoie de:
- 150 g cascaval ras
- 150 g faina
- 2 oua
- 100 ml de apa
- 80 g de unt
- sare dupa gust
 Intr-o cratita se fierb 100ml apa cu cele 80 g de unt, pana cand untul este topit. Se adauga faina si se amesteca in cotinuare rapid, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand obtinem un amestec omogen, luam cratita de pe foc si adaugam ouale unul cate unul, amestecand incontinuu, apoi adaugam cascavalul ras. Din amestecul rezultat modelam bilute in palme, pe care le putem fie fierbe in ulei, fie coace in cuptorul incins. Eu am ales a doua varianta, mai sanatoasa si mai comoda :P!
Iata ce am obtinut, un aperitiv delicios, pentru o masa festiva si nu numai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu