Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 decembrie 2010

Briose cu nuca, banane si scortisoara

Cum sa nu simti ca se apropie cea mai frumoasa sarbatoare din an cand zapada si-a facut loc peste tot in jurul nostru, la radioul lui Mos Craciun se aud colinde superbe, totul este impodobit de sarbatoare si... din cuptor vine un miros subtil de banane, nuci si scortisoara! Da, de la briosele pe care le-am pregatit azi... Am gatit doar 6 bucati, si rau am facut! Ca nu a mai ramas niciuna!
Deci va scriu reteta pentru 12 briose:
- 150 g faina
- 140 g zahar
- o lingurita de praf de copt
- o lingurita de ghimbir
- o lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de sare
- 80 g unt
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 120 g banane pisate
- 30 g ciocolata taiata bucatele
- 30 g nuci taiate marunt
- o lingurita esenta de vanilie



















Incepem cu oul si zaharul, pe care le batem impreuna.



















Apoi adaugam bananele pisate cu blenderul (pentru o pasta cat mai fina, bananele trebuie sa fie cat mai coapte) si faina in care am pus scortisoara, ghimbirul, sarea si praful de copt.



















Continuam prin a adauga untul topit si racit complet, si apoi laptele. Mixam in continuare.



















In final adaugam nuca si ciocolata bucatele. Pastram cateva bucatele de ciocolata pentru decor.



















Umplem hartiutele pentru briose pe trei sferturi cu amestecul rezultat si in final presaram cateva bucatele de ciocolata rasa si pentru mai multa savoare, putina scortisoara!



















Punem tava cu briose in cuptorul incins la 180*C si asteptam 15-17 minute! Mirosul placut de scortisoara si banane va va imbata, va avertizez. Pofta buna sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu