Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 decembrie 2010

Briose aperitiv din foietaj

Timp sa fie ca idei har Domnului, gasim. Atata vreme cat internetul ne sta la dipozitie 24 de ore din 24, nu ne putem plange ca nu stim ce sa gatim pentru o masa pregatita cu o ocazie speciala sau nu neaparat. Asadar, briosele aperitiv din foietaj sunt alegerea potrivita.
Avem nevoie de:
- un pachet de foietaj (gasiti in orice supermarket la raionul de produse congelate)
- 2 oua
- 2 linguri bune de smantana fermentata
- un ardei gras rosu
- frunze de patrunjel verde
- 100 g sunca presata
- 100 g salam Palaciego
- 100 g cascaval ras/taiat cubulete mici



















Ungem tava de briose cu putin unt.



















Taiem foietajul in forme patrate de dimensiunile 10x10cm. Folositi un cutit cu lama zimtata daca aveti.



















Fiecare bucata de foietaj se aseaza in forma de briose si se umple cu amestecul rezultat din ouale batute, smantana, cascavalul, sunca, salamul, ardeiul si frunzele de patrunjel tocat.



















































Se dau briosele aperitiv la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana cand se rumenesc. Sunt foarte bune calde, gata scoase din cuptor, dar si reci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu