Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 decembrie 2010

Aperitive cu salata de ton

Desi aperitivele se numesc astfel, putem folosi de fapt orice fel de salata pentru a umple "florile" comestibile gatite astfel:
 Decupam 12 felii de paine toast (am folosit French Toast neagra) in forma de floare cu ajutorul unei forme pentru biscuiti. Nu e musai sa folositi forma floare, puteti folosi orice forma va place.



















Dupa ce am decupat floarea, intindem bine felia de paine cu ajutorul sucitorului. Obtinem o floare cu grosimea de aproximativ 2 mm.



















Pulverizam cu spray pentru copt o tava pentru briose...



















...si asezam florile din paine in fiecare forma pentru briose, avand grija sa fie bine asezate pe fundul formei, iar petalele asezate pe peretii formei.



















Punem florile la copt pentru 8-10 minute la 170*C, sau pana cand acestea se rumenesc usor.
Intre timp pregatim salata de ton si porumb. Pentru a umple cele douasprezece flori cu salata avem nevoie de:
- 100 g ton maruntit (din conserva)
- 150 g porumb fiert (boabe) - eu am folosit Bonduelle
- doua linguri de maioneza
- sare si/sau piper
- frunze de patrunjel (optional)



















Amestecam ingredientele de mai sus si obtinem o salata care arata astfel, delicios:



















Dupa coacere, florile noastre arata cam asa:



















Lasam florile sa se raceasca si apoi le umplem cu salata de ton. Putem presara deasupra salatei frunze de patrunjel tocat.



















Aceste aperitive sunt o idee excelenta pentru o masa sofisticata. Cu siguranta oaspetii vostri vor fi mai mult decat incantati!

Un comentariu: