Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

Spaghete Carbonara (Pasta alla Carbonara)

Spaghetele Carbonara sau "Pasta alla carbonara", reprezinta una dintre cele mai faimoase feluri de mancare italiene. Deoarece numele spaghetelor Carbonara provine de la "carbone" (cuvant care in limba italiana inseamna carbune), se spune ca acest preparat a fost gatit pentru prima data la jumatatea secolului XX ca un pranz foarte consistent de catre minerii care exploatau carbune in Italia... Astazi insa, nu trebuie sa fii miner ca sa te delectezi cu o portie de Spaghete Carbonara :)!
Pentru doua portii de spaghete Carbonara avem nevoie de:
- spaghete
- un strop de ulei
- un ou
- sunca (sau bacon)
- o lingura mare de smantana
- sare, piper
- parmezan
- 30-40 g de unt



















Spaghetele se pun la fiert in aproximativ 2 litri de apa, in care am adaugat un strop de ulei (ca sa evitam lipirea spaghetelor de fundul si peretii oalei) si sare dupa gust.



































In timp ce spaghetele se fierb (cam 8-10 minute), incepem sa preparam sosul specific pastelor Carbonara.
Intr-o cratita topim untul si adaugam sunca taiata fasii.



































Separat, intr-un bol, batem oul cu sare, piper sau orice alte condimente preferati dupa care adaugam smantana.



































Cand pastele sunt fierte, se toarna peste sunca prajita in unt...



















...iar in ultima instanta adaugam oul batut cu smantana amestecand incontinuu pentru aproximativ 3 minute (pana cand oul se coaguleaza bine).



















Se serveste cu parmezan ras!



































S-aveti pofta! Sau "buon appetito" :)                                                        

Un comentariu: