Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 noiembrie 2010

Piept de pui sibian

In orice restaurant sibian veti merge veti gasi in meniu "Muschi de porc sibian" ca si specialitatea casei. Va recomand sa-l savurati daca aveti drum prin Sibiu! Sau... puteti aduce o parte din Sibiu in casele voastre gatind singuri specialitatea sibiana. Cu mare dor de casa, am transformat putin muschiul de porc sibian in piept de pui sibian, ca doar piept de pui am avut la indemana. Rezultatul a fost spectaculos, pe masura asteptarilor, drept sa spun :)
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- un piept intreg de pui
- 4-5 ciuperci
- sunca
- cascaval
- sare, piper
- faina
- 2 oua
- pesmet



















Curatam ciupercile si le taiem cubulete, apoi le calim in putin ulei, cu sare si piper.



































Lasam ciupercile sa se raceasca si intre timp pregatim carnea. Taiem pieptul de pui fasii subtiri, dupa care le subtiem cu ciocanul de snitele. Pe o felie de piept de pui punem 1-2 bucati de cascaval si 2-3 fasii de sunca presata, dupa care adaugam aproximativ o lingura de ciuperci calite...



































...apoi impachetam fiecare felie de piept de pui la fel ca si sarmalele, prinzand capetele cu o scobitoare.




















Dam pieptul de pui sibian prin faina...



















...apoi prin oul batut...



















...si in final prin pesmet.



















Prajim pieptii de pui intr-o tigaie cu ulei incins si ii scoatem pe un servet de hartie care absoarbe excesul de ulei.


































Se serveste cu garnitura de cartofi natur, cartofi prajiti sau, la fel ca noi, cu pireu de cartofi si broccoli.



































Pofta buna!                                                                                                                                                                                             

2 comentarii:

  1. Ai putea sa-mi zici te rog, ce fel de pesmeti ai folosit? Si ce s'ar putea folosi ca alternativa la ei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Sanda, imi amintesc ca am folosit un pesmet auriu pentru pui (sper sa nu ma insel)! Insa nu mai stiu exact ce marca era, stiu ca era intr-un plic, in cantitate mica! Insa sunt sigura ca orice pesmet ai folosi, rezultatul va fi acelasi!
    Te pup, scuze ca nu iti pot fi de mai mare ajutor!

    RăspundețiȘtergere