Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 noiembrie 2010

Biscuiti cu fulgi de ovaz si banane/Oats and banana cookies


Dragilor... zapada ne-a anuntat ca vine... Nu stiu daca vor fi doi-trei fulgi sau o zapada zdravana, insa stiu ca sunt mai emotionata decat un copil! Cand eram copii, inca de la jumatatea lunii noiembrie aparitia primilor fulgi de nea nu era o surpriza! Nu stiam noi de trafic inchis, masini busite, oameni inghetati prin masini, ceea ce este intr-adevar infricosator... ci singura noastra grija era sa facem partie pentru sanii! Mi-e dor de vremurile copilariei si orice adiere, mireasma, gust imi aduce aminte de iarna copilariei! Asta e motivul pentru care din cuptor vine un miros subtil de banane amestecat cu scortisoara; am facut cookies :)!
Pentru aproximativ 30 de cookies avem nevoie de:
- 150 g de zahar
- 150 g unt
- 1 ou (care din neglijenta nu apare in poza)
- 2 banane coapte bine
- o cana de 250 ml plina cu fulgi de ovaz
- 200 g faina
- putina sare
- o jumatate de lingurita de scortisoara
- nuca de cocos rasa (dupa gust)
- o lingurita de praf de copt



















Cu ajutorul unui blender mixam bananele! Daca nu aveti blender puteti folosi o furculita sau daca bananele sunt foarte moi puteti folosi chiar si mixerul!



















Intr-un alt bol, mixam untul cu zaharul si oul pana cand obtinem un amestec omogen.



















Dupa care adaugam bananele mixate, amestecand in continuare...



















Si in final adaugam faina, praful de copt, scortisoara macinata, nuca de cocos si fulgii de ovaz. Amestecam pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.



















Cu o lingura punem in tava tapetata cu hartie de copt gramajoare din aluat (la o distanta de 2-3 cm una de cealalta, pentru ca se latesc destul de mult) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 12-15 minute, pana cand capata o culoare aurie! ...iar din cuptor vine un miros atat de placut...



















Se pot servi ca si sandwich , cu frisca si capsuni, asa cum vedeti in imagine...



















Sau ca atare, cu un pahar de ciocolata calda sau lapte... delicios! Se pot pastra cateva zile intr-o cutie ermetica sau intr-un borcan de sticla cu capac.



















Sper sa vina iarna odata, sa mancam cookies la gura sobei :)!

3 comentarii:

  1. astea sunt foarte bune si de Craciun!...ca si fursecuri?Doamne ce bine arata cu capsuni si frisca!

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmm! Imi plac retele tale la nebunie :D O sa pregatesc aceste Cookies, sapt viitoare:D Mai ales ca au termen de valabilitate 3-4 zile. Craciu Fericit! Ally D.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu, au iesit foarte bune! Sunt fragede siu aromate. Eu le-am pus deasupra si sos de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere