Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 noiembrie 2010

Cheesecake cu lamaie (Lemon mascarpone tart)

Dupa un week-end plin de "treats" si Halloween, m-am gandit ca un desert usor, dulce-acrisor este perfect... Asa ca va propun prajitura cu lamaie si mascaropone.
Pentru foaia de baza avem nevoie de:
- 170 g faina
- o jumatate de lingurita de praf de copt
- 100 g unt la temperatura camerei
- 1 ou
- 60 grame de zahar





















Se mixeaza untul cu zaharul pana ce zaharul este topit.





















Se adauga oul si se amesteca in continuare pana se leaga compozitia. 





















In final adaugam faina cu praful de copt si amestecam pana cand obtinem o coca usor de modelat cu mainile.





















Coca se intinde pe o planseta cu ajutorul sucitorului...





















...si apoi se aseaza intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (am decupat o forma rotunda din hartie si am asezat-o pe fundul tavii, iar pe margini am pus o fasie de 3 cm de hartie de copt - vezi imaginile).









































Foaia se intinde si pe peretii laterali ai tavii (aproximativ 2-3 cm). Se lasa sa se odihneasca pana cand preparam crema de branza.





















Foaia se inteapa cu o furculita ca sa poata "respira" :)!





















Pentru crema de branza avem nevoie de:
- 250 g branza mascarpone
- 250 g zahar
- sucul si coaja rasa de la 3 lamai de marime medie
- 6 oua
- zahar pudra pentru ornat
- o lin
gurita de esenta de vanilie





















Branza mascarpone si zaharul se bat cu mixerul pana cand zaharul este perfect incorporat in compozitie.





















Se adauga ouale unul cate unul mixand in continuare, dupa care adaugam vanilia, coaja rasa si sucul de lamaie.









































Obtinem o crema usoara, care se toarna in tava, peste foaie.









































Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160* C, si se lasa pentru 30-40 minute. 





















Se lasa sa se raceasca si se orneaza si se taie doar cand este rece!
























 ***Pentru ca tava mea are diametrul de 20 cm, iar ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 30 cm, am injumatatit cantitatea ingredientelor :)





















2 comentarii:

  1. Mama mama , ce bine arata :) Voi reveni sigur pentru aceasta reteta :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna si foarte usor de facut! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere