Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 noiembrie 2010

Creme brulee

De mai bine de doua saptamani ma gandesc cum sa ajut o cutie de lapte de cocos ratacita in frigider sa isi gaseasca locul pe masa... astazi in sfarsit am gasit solutia, am preparat Creme brulee cu lapte de cocos.
Ingredientele necesare sunt:
- 3 oua
- 300 ml de lapte de cocos
- 100 ml lapte
- 100 g zahar pentru crema si inca 200 g zahar pentru caramel
- esenta de vanilie



















Batem ouale cu mixerul...



















... si adaugam zaharul, esenta de vanilie, laptele de cocos si laptele mixand in continuare.



















Intr-o cratita caramelizam zaharul, suficient de mult incat sa obtinem un lichid de consistenta unei smantani.In mod normal se pune zahar din trestie, eu am avut doar zahar brun, dar a iesit excelent desertul si cu zahar brun.



















Turnam zaharul caramelizat in boluri termorezistente, acoprind 3/4 din peretii bolurilor si apoi punem crema.



















Punem bolurile intr-o tava plina de jumatate cu apa si introducem tava la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 20-25 minute. Cu apa in tava evitam arderea zaharului caramelizat, crema brulee fiind astfel coapta la bain mairie.



















Au iesit sase portii de creme brulee, toate mancate cu o pofta de numa' numa' :))!



















Pofta buna si voua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu