Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cookies

Astazi am avut tema de casa sa gatesc cele mai delicioase "cookies" (biscuiti facuti din toate bunatatile gasite in frigider). Mi-am facut tema de casa si chiar au iesit foarte delicioase! Tuturor le-au placut, sper sa va placa si voua!
Pentru circa 30 biscuiti avem nevoie de:
- 300 g faina
- 150 g zahar
- un ou
- praf de copt
- 100 g unt
- o lingura de unt de arahide (optional)
- sare
- ciocolata taiata bucatele mici sau chips-uri de ciocolata
- esenta de vanilie
Se amesteca untul foarte bine, dupa care adaugam zaharul, continuam sa mixam, apoi adaugam oul si esenta de vanilie.



















Incorporam si oul in compozitie amestecand bine, adaugam untul de arahide si apoi faina (cu praful de copt si sarea). Este foarte important sa nu uitati de sare, are rolul de a evidentia celelalte arome.



















Amestecam totul cu o lingura si cand faina este perfect incorporata si nu avem nici un cocolos de faina (foarte important), adaugam bucatelele de ciocolata (am pus si ciocolata alba).



















Cu ajutorul a doua linguri punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt gramajoare mici din compozitia de cookies. Lasati spatiu intre gramajoare cam 5 centimetri, biscuitii nostri se vor lati destul de mult.



















Dam tava la cuptorul incins la 170*C pentru 15-17 minute sau pana cand biscuitii sunt rumeniti pe margini. Cand sunt copti, desi primul instinct va indeamna sa haliti rapid unul, lasati-i in tava sa se raceasca complet! Abia dupa ce sunt reci puteti sa ii luati din tava, inainte sunt destul de moi si s-ar putea rupe foarte usor. Asadar, ii lasam sa se intareasca la temperatura camerei. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu