Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 noiembrie 2010

Ciorba de pui a la grec

Am ceva cu furtul retetelor... mereu imi vine sa incep cu: reteta este furata din...! Insa ce mai conteaza? Atata timp cat toti avem acces la internet, nici o informatie nu e considerata furt! Toti avem acces la retetele preferate. Ciorba facuta azi este o specialitate din bucataria greceasca, foarte usoara, numai buna de pastrat silueta! ...si numai buna de impresionat musafirii, daca alegeti un meniu care sa includa ciorba ca si fel intai.
Pentru ciorba de pui a la grec avem nevoie de:
- un kilogram de carne de pui (eu am folosit piept de pui)
- o ceapa de marime medie
- 3 morcovi
- un patrunjel (radacina)
- 2-3 linguri ulei
- 2 galbenusuri
- 100 g smantana
- o lamaie
- sare/vegeta

Pentru inceput, taiem carnea de pui cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert, si cand apa da in clocot adaugam puiul taiat si ceapa intreaga (o curatam, bineinteles)!




















Tot acum punem si sare/vegeta, cum doriti. Lasam la fiert pana cand carnea este fiarta bine. Intre timp, curatam morcovii si patrunjelul si ii dam pe razatoare!



















Cand carnea este fiarta, scoatem ceapa si adaugam legumele si orezul.





































Lasam ciorba pe foc pana cand si legumele si orezul sunt fierte (aproximativ 7-10 minute).
Intr-un bol mai mare punem cele doua galbenusuri, smantana si zeama de la o lamaie. Amestecam toate ingredientele cu telul pana cand obtinem un amestec cremos.




















Luam ciorba fiarta de pe foc si turnam cate un polonic de ciorba peste amestecul de oua si smantana, amestecand incontinuu.



















Cand am umplut bolul cu ciorba, il turnam inapoi in oala!




















Se serveste cu frunze de patrunjel proaspat sau uscat! Daca insa aveti de ales puneti patrunjel crud!
S-aveti pofta!

Un comentariu: