Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Cheesecake cu ciocolata

Cunoscuta inca din secolul XIX, cand se presupune ca a fost gatita pentru prima data, Cheesecake este cunoscuta drept un desert ce contine o baza adeseori din biscuiti sfaramati (insa uneori si din pandispan) si o crema foarte fina facuta din crema de branza, oua si zahar. Astazi, cheesecake este prezenta in cofetariile din intreaga lume sau poate fi adeseori scoasa proaspata dintr-un cuptor incins... aici intervenim noi :)!
De data asta, desertul pentru duminica am ales sa fie Cheesecake cu ciocolata!
Pentru cheesecake avem nevoie de:
- 10-12 biscuiti digestivi (sau niste biscuiti foarte fragezi)
- 50 g de unt
- 70 g zahar
- esenta de rom/vanilie



















- 600 g crema de branza
- 3 oua
- 100 g zahar
- 50 g faina
- esenta de vanilie
- 100 g ciocolata cu lapte topita



















Biscuitii se pun intr-o punga cu fermoar si se sfarma cu ajutorul sucitorului, sau cu ciocanul de batut snitelele.



















Biscuitii sfaramati, untul, zaharul brun si esenta de rom/vanilie se pun intr-o cratita si se dau la foc mic pana cand untul si zaharul s-au topit si s-au incorporat in biscuiti.



















Cu amestecul obtinut din biscuitii sfaramati si celelalte ingrediente acoperim fundul si peretii laterali ai unei tavi (tava mea are diametrul de 20cm, pentru o tava mai mare mariti cantitatea ingredientelor). Folositi un vas cu fundul plat pentru a nivela biscuitii in tava.



















Pana cand preparam crema de branza, punem ciocolata intr-un bol si o topim la bain-marie.




































Pentru crema de branza procedam asa: mixam crema de branza la viteza medie pentru aproximativ 3 minute, dupa care adaugam zaharul mixand in continuare pana cand zaharul este topit, adaugam ouale pe rand si in final esenta de vanilie.




















In a treia parte din crema de branza adaugam ciocolata topita, amestecam bine si turnam crema astfel obtinuta peste blatul din biscuiti, dupa care adaugam partea ramasa din crema de branza. Reteta de cheesecake este "furata" din revista Ioana, si tin sa precizez ca se numeste prajitura marmorata cu branza, iar crema de ciocolata era adaugata peste crema de branza asemeni unor pete. Eu am ales sa o fac stratificata :)
Dam cheesecake-ul la cuptorul preincalzit la 160*C pentru aproximativ o ora!
Se orneaza cu ciocolata rasa alba si neagra!





















S-aveti mare pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu