Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 noiembrie 2010

Chec Zebra

Pentru checul Zebra avem bevoie de:
- 3 oua
- 6 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- praf de copt
- sare
- zahar vanilat
- 40 g de unt/margarina
- o lingura de lapte
- o lingura de zahar
- o lingura de cacao
- esenta de rom



















Intr-o cratita amestecam untul, o ligura de zahar, o lingura de cacao, o lingura de lapte si esenta de rom.



















Punem cratita la foc mediu si amestecam incontinuu pana cand obtinem o crema de consistenta unei smantani.



















Lasam crema sa sa raceasca pana cand preparam pandispanul.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare...



















...se adauga zaharul ploaie...



















...galbenusurile...




















...iar la final faina amestecandu-se usor cu o lingura (cu miscari de sus in jos pentru a evita formarea cocoloaselor de faina)!



















Pandispanul astfel obtinut se imparte in doua parti egale, iar in una din parti adaugam crema de cacao complet racita si amestecam bine ca sa se lege compozitia.



















In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa punem alternativ cate o lingura din fiecare parte de pandispan.



































Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.













































Sa-l savurati cu pofta!

Un comentariu: