Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 noiembrie 2010

Briose ciocolatoase/Chocolate muffins

























Tot din "Hummingbird bakery" briosele ciocolatoase cum imi place mie sa le spun sunt ideale pentru rasfatul nostru de toate zilele... Ce daca au calorii peste masura? Meritam si noi sa gustam macar una, nu se face gaura in cer de la o briosa cu muuuuuuuulta ciocolata :))! Copiii de asemenea le vor adora!
Hai sa trecem la treaba! Pentru 12 briose avem nevoie de:
- 1 ou
- 200 g zahar
- 130 g faina
- 50 g cacao
- 2 lingurite de zahar pudra
- putina sare
- 160 ml lapte
- 100 g ciocolata rasa sau taiata marunt
- 70 ml ulei (sau unt topit)
- esenta de vanilie



















Intr-un bol mixam oul cu zaharul si esenta de vanilie.



















Adaugam uleiul si laptele mixand in continuare...



















...si apoi adaugam ingredientele solide: cacaua, faina, praful de copt, sarea...



















... si in final, dupa ce am incorporat perfect ingredientele solide, adaugam ciocolata rasa!



















Cu amestecul rezultat se umplu pe trei sferturi 12 forme de briose si se dau la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la 180*C.



















Puteti sa le luati la serviciu sau oriunde, pot fi gustarea perfecta pentru o zi frumoasa!

2 comentarii:

  1. Raluca-Alexandra Mocanu21 noiembrie 2011, 14:24

    Buna ziua,
    ati uitat sa precizati cat praf de copt trebuie la aceasta reteta. As aprecia daca ati completa.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca mi.ati atras atentia. O lingurita de praf de copt este suficienta pentru douasprezece briose.
    Imi cer scuze, de multe ori graba strica treaba :-)

    RăspundețiȘtergere