Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 noiembrie 2010

Pui pe sticla/ "Mr. Chicken" :)

Astazi am gatit o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa... Omuletii care ma inconjoara in momentul de fata au fost atat de impresionati de puiul care "sedea" trufas pe sticla, incat l-au numit "Mister Chicken" :))! Si mereu intrebau: "Ce face Mister Chicken?" cat puiul era in cuptor... Dar sa las palavrageala la o parte si sa va spun cum am pregatit minunatia!
Avem nevoie de:
- un pui de un kilogram
- 4-5 catei de usturoi
- un plic de condimente pentru pui
- ulei de masline



















Intr-o sticla de 330 sau 500 ml de bere (goala:)) punem apa calda 5 parti si ulei o parte.



















Intr-un bol amestecam cateii de usturoi pisati cu 50 ml de ulei si condimentele pentru pui pana cand obtinem o pasta omogena usor de aplicat pe pui cu o pensula.



















Cu pasta obtinuta din usturoi, ulei si condimente ungem interiorul puiului, ca sa alunece usor pe sticla si sa capete aroma si in interior.



















Si apoi asezam puiul usor pe sticla plina cu apa si ulei. Cu aceeasi pasta ungem si partea exterioara a puiului, punem puiul cu sticla cu tot intr-o tava pe jumatate plina cu apa calda si ne pregatim sa il punem pe faimosul Mister Chicken la cuptorul incins la 200*C pentru aproximativ o ora, sau pana devine rumen bine!



















Din 15 in 15 minute nu uitam sa deschidem usa cuptorului si sa ungem puiul cu pasta de ulei, usturoi si condimente. Asta pentru a deveni mai crocant si mai gustos.



















Dupa ce Mister Chichen a stat la cuptor o ora si s-a rumenit bine, il asezonam cu legume natur (eu am folosit broccoli si morcovi) si il invitam la masa!



















Sa-l mancati cu pofta, noi asa am facut :)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu