Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 octombrie 2010

Tort Victorian (Victoria sponge cake)

"The Victoria sponge cake was named after Queen Victoria, who favoured a slice of the sponge cake with her afternoon tea. It is often referred to simply as sponge cake, though it contains additional fat. A traditional Victoria sponge consists of jam sandwiched between two sponge cakes!"
Primul tort victorian l-am facut in Anglia, este ideal pentru "Tea time", este un tort usor, combinatia perfecta de dulce si acrisor! Se gateste incredibil de simplu! Va impartasesc si voua retea si sper sa va placa mult!
Pentru acest tort aveti nevoie de:
Blat:
- 220g unt nesarat (la temperatura camerei)
- 220g zahar tos
- 220g faina
- 4 oua mari
- o lingurita de praf de copt
- o linurita de esenta de vanilie

Untul se freaca bine impreuna cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Se adauga cele 4 oua, esenta de vanilie si apoi faina cu praful de copt cernute in ploaie! Se amesteca usor pentru a evita formarea cocoloaselor! Cuptorul trebuie preincalzit la 180*C, iar blatul se coace pentru aproximativ 10-15 minute (sau pana cand devine auriu).
Asamblare si ornare:
Cand este copt si racit, blatul se taie pe jumatate si se umple cu gem (eu am folosit gem de piersici, dar puteti sa folositi orice tip de gem preferati)! Se pudreaza cu zahar si este ideal sa il savurati alaturi de o ceasca de ceai fierbinte in stil englezesc :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu