Faceți căutări pe acest blog

duminică, 31 octombrie 2010

Sunday breakfast (Mic dejun pentru duminica)


























Cine nu adora sa se trezeasca dimineata fara grija de a intarzia la serviciu, cu un chef nebun de leneveala? Sunt convinsa ca toti ar raspunde afirmativ la aceasta intrebare... din fericire insa, exista o astfel de zi, cand timpul este doar pentru noi insine, cand putem sta comozi in pijama cu picioarele intr-o pereche de sosete pufoase, servind micul dejun: duminica! Si daca totusi timpul ne permite sa ne facem putin de cap in bucatarie, iata ce va propun pentru o zi racoroasa de toamna:
Omleta cu sunca si cascaval
Pentru omleta avem nevoie de:
- 2 oua
- sunca
- cascaval
- putin ulei pentru prajit



















Ouale se bat cu putina sare, sau orice alte condimente doriti, sunca se taie fasii, iar cascavalul se rade pe razatoarea mare sau se taie bucatele mici.
Intr-o tigaie punem putin ulei, il lasam sa se incinga aproximativ un minut si apoi adaugam sunca taiata fasii.



































Lasam sunca sa se prajeasca, avand grija sa nu se arda.
Cand sunca este prajita adaugam ouale batute, avand grija sa acopere tigaia in intregime (ca la clatite).



















Se lasa sa se prajeasca, dupa care se adauca cascavalul ras/taiat bucatele.



















Cu ajutorul unei palete de bucatarie indoim omleta pe jumatate si o mai lasam inca un minut pentru a se topi cascavalul.



















Indoiti inca o data pe jumatate omleta, turnati-o in farfurie si... POFTA BUNA! Apoi, linistiti puteti sa va intoarceti la placuta leneveala de duminica... :)

















3 comentarii:

  1. Ce sa mai spun, nu mai spun nimic. Ma uit la aceste poze lunea cand sunt la servici si nici nu am mancat nimic de dimineata.:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai usoara reteta, la retata asta oricine este bucarat sef :)

    RăspundețiȘtergere