Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 octombrie 2010

Retete pentru Halloween - Briose "Panza de paianjen"


Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie. Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje si colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenintare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.
Halloween este o sarbatoare care de putina vreme a luat amploare si in tara noastra, nu multi o sarbatoresc, dar toti stiu de existenta acesteia... Anul asta este mai special, fiind in U.K., unde Halloween este in plina desfasurare, am incercat sa fiu in ton cu atmosfera si sa pregatesc ceva special! Daca sarbatoriti Halloweenul nu ezitati sa incercati urmatoarele retete! Copiii vor fi mai mult decat incantati!

Briose "Panza de paianjen"


 Pentru briose avem nevoie de:
- 125 g faina
- 25 g cacao
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 150 g zahar tos
- 50 g unt
- 1 ou
- 8 linguri de lapte



















Intr-un bol amestecam cu mixerul untul cu zaharul.



















Adaugam oul si laptele si mixam in continuare.



















Adaugam cacaua si faina (amestecata cu praful de copt) si mixam pana se leaga compozitia.



































 Intr-o tava de 12 briose punem hartie de copt pentru briose si turnam aproximativ o lingura din compozitie.



















Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru o jumatate de ora!



















Cand briosele sunt coapte le lasam sa se raceasca si trecem la ornat!
Pentru ornat avem nevoie de:
- royal icing alb si colorat (de la Dr Oetker)
- un pahar de apa fierbinte





















Conform instructiunilor de preparare, o parte din icing se mixeaza cu apa fierbinte suficienta incat sa rezulte o compozitie cu textura unei paste de dinti :P! Nu va recomand sa amestecati cu lingura, folositi mixerul!
Briosele se acopera cu icing alb, iar cu icing negru (o cutie de Royal Icing colorat de la Dr Oetker contine 4 culori: rosu, verde, galben si negru) pus intr-o punga cu varful gaurit incercam sa facem 3 cercuri concentrice.















 



































Cu ajutorul unei scobitori trasam linii din mijlocul briosei pana la margine la fel ca in imagine, ca sa rezulte o panza de paianjen!



















Lasati briosele cateva ore la rece, pentru ca icing ul sa se usuce bine!
































Trick or treat?! :)

6 comentarii:

  1. acum am vazut si eu reteta detaliata..iti arata aici tot:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana dar nu e corect! la noi in magazine nu am vazut acele glazuri de la Dr. Oetker, dar am sa incer cu glazura din zahar pudra si cu ciocolata topita. Oare va merge?........Cred ca da :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sigura ca merge si numai cu ciocolata alba topita! :) Spor, sa faci poza sa vad cum ti-au iesit! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. si astea sunt minunate , super de efect !!!... am scotocit putin blogul tau , imi place , te-am adaugat in lista mea;)
    o zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cat: multumesc pentru vizita, si tu esti in blogroll deja, ai niste idei si poze... de iti lasa gura apa! Pupici

    RăspundețiȘtergere