Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 octombrie 2010

Clatite (Pancakes)


























Sunt convinsa ca desertul preferat al copiilor din toate timpurile il reprezinta clatitele... Dulci, sarate, "crepes", "pancakes" sau clatite, acestea sunt mereu pe lista de preferinte ale oricui!
Pentru maia folosim:
- 2 oua
- o lingura de zahar
- o jumatate de lingurita de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 ml de lapte
- o lingurita de praf de copt
- 0.5 litri apa minerala
- apa plata (in functie de cantitatea de clatite dorita)
- faina (in functie de cantitatea de clatite dorita)
- ulei pentru copt




















Parerea mea este ca ingredientele secrete in aceasta reteta sunt coaja rasa de lamaie (aroma este imbietoare), apa minerala si praful de copt (care fac clatitele incredibil de pufoase)!
Toate ingredientele se amesteca usor cu ajutorul mixerului, nu conteaza ordinea acestora, pana cand obtinem o pasta lichida.



















Cu ajutorul unui polonic, turnam suficienta maia intr-o tigaie pana cand acoperim in intregime fundul acesteia.



















Asezam tigaia pe foc pana ce compozitia se incheaga bine si se rumeneste pe margini. Trecem pe sub clatita un cutit cu varful lat sau o spatula foarte subtire din lemn, de jur-imprejur, desprinzand-o de tigaie, pana la mijloc.



















Daca s-a rumenit partea de dedesupt intoarceti clatita printr-o miscare rapida pe partea cealalta. Lasam tigaia pe foc pana cand si aceasta parte se va rumeni. Pentru prima clatita pe care o coacem, ca sa nu se lipeasca, ungem tigaia bine pe toata suprafata.



















Clatitele se pot umple cu gem (cel mai frecvent), banane si ciocolata, pulpa de portocala si zahar daca servim clatitele ca si desert, sau ciuperci, cascaval, legume daca servim clatitele ca si aperitiv!



















Iata cum arata clatitele mele pentru desert:




































Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu