Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 octombrie 2010

Apple Crumble


"Crumble" este o specialitate culinara de origine britanica (dateaza din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial) ce consta intr-o baza de fructe acoperita cu o mixtura de grasime (de obicei unt), faina si zahar brun!
Din cele mai des intalnite fructe pentru crumble enumeram: mere, mure, piersici, rubarbar si prune!
Apple crumble este un desert usor, foarte simplu de preparat si incredibil de delicios!
Inainte de preparare, cuptorul trebuie preincalzit la 180*C.

Ingrediente:
1 kg de mere
50 g stafide
o lingurita de scortisoara
o jumatate de lingurita de cuisoare


Merele se curata de coaja si samburi si se taie in cubulete, apoi se calesc intr-o cratita impreuna cu stafidele, zaharul, apa (doar in cazul in care merele nu sunt suficient de suculente), o lingurita de scortisoara si o jumatate de lingurita de cuisoare. Merele se calesc pana cand capata o culoare aramie.


Pentru Crumble avem nevoie de:
225 g de faina
75 g unt la temperatura camerei
75-110 g de zahar brun (dupa gust)

Untul rece se amesteca cu mana impreuna cu zaharul si faina pana cand obtinem firimiturile (crumble)!
Merele calite se aseaza intr-o tava termorezistenta cu pereti inalti, iar deasupra faramitam baza Crumble cu ajutorul degetelor!
Se coc la o temperatura de 180*C timp de 35-40 minute, sau pana cand crusta capata o culoare aurie!



DE-LI-CIOS!!! Si atat de simplu de preparat!



Un comentariu: